Vylepšete konci psa hrou

Zdravé klouby nejsou jen o vyvážené stravě. I svaly psa je potřeba trénovat, aby byly dobrou oporou celého pohybového ústrojí. Čím více bude pejsek v kondici a bude mít funkční svaly, o to více bude šetřit své klouby.

Během procházek nabídněte pejskovi víc než jen odmetenou pěšinku. Zkuste měnit různé povrchy. Ať chodí v mělké vodě, po obláscích, po písku, přeskakuje malé překážky někde v lese nebo v parku. V zimě ho nechte se prodírat větší vrstvou sněhu.

Pokud je to bezpečné, je takové plavání ve vodě pro pohybovou soustavu skutečný benefit. Pokud je pejsek zdatnější, je možné mu nabídnout chůzi v potoce proti proudu. Tam ale pozor, aby se nepřetáhl. Vždycky platí - všeho s mírou.

Ve větších městech bývají k dispozici zdarma psí hřiště. Zkuste si na některé z nich udělat výlet. Přehlednou mapu takových hřišť pro čtyřnohé přátele najdete třeba zde. Dobře se takové hřiště najde, pokud kliknete v mapce na váš okres.

No a když budete mít v kapse psí sušenky/pamlsky, které si sami upečete třeba i s CBD, bude to pro vašeho pejska svátek.