Jednoduché tipy pro bezbolestný pohyb

6 tipů aby vás pohyb nebolel

Pohyb byl vždy a je základ zdraví a psychické pohody. Byli jsme stvořeni pro pohyb.

Pohybová aktivita reguluje fyziologické pochody v našem organismu včetně správné činnosti imunitního systému. Pohyb spouští v těle regenerační procesy a vyplavuje endorfiny – hormony štěstí.

Bolesti kloubů a celé pohybové soustavy už nejsou jen doména seniorů. Bolestmi se potýkají čím dál mladší ročníky. A není to jen o genetice! Stejně tak, jak se nevyučuje finanční gramotnost, tak chybí vzdělání zdravého životního stylu od pohybu přes zdravý jídelníček. Většina lidí ví, že ovoce je lepší než dort a zelenina prospěšnější než bůček.

Máme pro vás 6 tipů, jak si pohlídat váš pohybový systém:

Dnes máme pro vás první dva z nich ...

1. Konzultujte svůj pohybový problém s fyzioterapeutem

Tak dlouho se chodí s džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Staré rčení, které by se mohlo tesat do kamene. Možná je vám třicet a nevíte, co je to bolest kloubů. Jen pro klid duše a také pro bezbolestný pohyb za pár let, zvedněte telefon a objednejte se ke svému fyzioterapeutovi.

Možná máte valgózní kotníky, možná se vám křiví páteř a signály těla ještě nevnímáte. Možná jste nevědomky přestali používat některé svaly a přetěžujete tím ty ostatní. Zkušené oko terapeuta vás upozorní a už teď si zajistíte bezbolestný pohyb za několik let.

Pokud už problémy máte, analgetika a doplňky stravy jako VitaPro Klouby a pohyb vaše problémy nevyřeší, ale cesta s nimi k pohodovému pohybu bude příjemnější. Někdy i malou změnou špatných návyků v pohybu dosáhnete vytoužených výsledků.

 

2. Kvalitní strava – někdy méně je více, pestrost vítězí nad kvantitou

Pokud váháte, jaké potraviny do svého jídelníčku zařadit, řiďte se známou potravinovou pyramidou. (pozn. potravinovou pyramidu naleznete například na stránkách Fóra zdravé výživy).

Omezte cukry a polotovary, průmyslově zpracované potraviny. Kvalitní tuky, které nalezneme například v avokádu nebo v ořeších a jogurtech jsou pro naše tělo dobré a není třeba se jich bát. To, z čeho se nejvíce přibírá nejsou tuky, ale jednoduché cukry. Najděte si suroviny, bohaté na bílkoviny. Ty vám navodí pocit sytosti a dodají kvalitní stavební materiál pro vaše svaly. Pomáhají vám také zamezovat večerní chutě na sladké. Vařte hlavně z kvalitních a čerstvých surovin. Kvalitní nemusí nutně znamenat drahé.

Pokud nejste příznivcem zeleniny tak je dobré si do začátku koupit mixér a dělat si smoothie nejdříve s větším podílem ovoce a postupně ovoce nahrazovat zeleninou. Brzo si na méně sladkou chuť zvyknete nebo cukr budete nahrazovat inulínem, čekankovým sirupem, medem apod.

Pití vody je naprosto zásadní pro správnou funkci nejen našeho těla, ale také pro zdravou mysl.  

Pro normální fungování pohybové soustavy – kosti, svaly, šlachy, úpony je potřeba doplnit do těla vše potřebné. Complexní složení VitaPro Klouby a pohyb dodá vašim tkáním pohybového aparátu potřebná chondroprotektiva – chondroitin a glukosamin sulfát. Velký podíl MSM působí protizánětlivě a k celkové péči se přidává kolagen a kyselina hyaluronová. Aby kloubní výživa v organismu odvedla svou práci, je přidán v odpovídajícím množství také vitamín C. Jako třešinka na dortu je obsaženo také CBD pro rovnováhu organismu a normální fungování všech funkcí v těle, včetně psychiky.

 

V příštím týdnu vám přidáme další dva tipy, jak na pohyb bez bolestí. Jsme tu pro vás. 

Váš tým Dr.CBD