Hubnutí přírodně a s rozumem

Pokud máte pocit, že zdržujete vodu v těle a nemůžete se ji zbavit tak vězte, že v tom nejste sami. Přes 70 % žen a téměř 50 % mužů se s tímto problém také potýká. A proč je nás tak mnoho? Co děláme špatně? Je na to speciální dieta nebo jak na to?

Slyšíme to ze všech stran a pravdou je, že současný životní styl plný spěchu, stresu a rychlého občerstvení nám moc nepřidává. Nasnadě jsou také hormonální nevyrovnanost a některé léky

  • obsahující estrogen, kupříkladu antikoncepční pilulky nebo hormonální substituční terapii (HRT)
  • nesteroidní protizánětlivá léčiva (NSAID), například aspirin, ibuprofen a naproxen
  • beta-blokátory – léky na vysoký tlak, onemocnění rytmu srdce

Navíc pokud se přidá sedavé zaměstnání a nedostatek pohybu, stres, úzkost, velké množství cukru ve stravě a větší množství alkoholu, může být na problém zaděláno. Ze dne na den jsou vám kalhoty těsnější, kotníky a lýtka jsou mírně nateklá, možná se i více potíte.

Co můžeme ovlivnit a čím můžeme začít? Obyčejnou solí! Nadbytek sodíku je jeden z hlavních faktorů, který způsobuje zavodnění organismu. Výživoví specialisté se shodují na tom, že maximální denní příjem soli je max. 5 g. V České republice je průměrný příjem 3x vyšší! V Evropě je příjem 8 – 12 g. Jen v samotném rohlíku je 0,6 g soli. Nepřímo konzumujeme víc soli, než je zdrávo.

Jak tedy postupovat a co udělat jako první pro to, abychom se ve svém těle cítili dobře?

I přes to, že tělo má problémy s „vodohospodářstvím“, dodržujte pitný režim. Ideální je čistá voda, bylinkové čaje nebo hodně naředěné džusy. Správný pitný režim je nezbytný pro vylučování odpadních látek z těla a prospívá správné funkci tkání a orgánů.

Příroda je tu ale pro nás a stále nám nabízí možnost udržení krásy a vitality, když budeme vědět, které bylinky nám napomůžou podpořit naše snažení pro to, abychom se cítili dobře. Pro odvodnění organismu přírodní cestou máme k dispozici spoustu bylin, jako kopřiva, tužebník jilmový, brusinka, ale také zelená káva, artyčok a další.

Velké změny ale není možné dělat skokově. Co třeba začít:

  • s menší spotřebou soli a také
  • začneme přemýšlet nad tím, co za den pijeme a kolik.
  • Do toho přizveme na pomoc bylinky, vitamíny a minerály ve formě komplexního doplňku stravy VitaPro Odovodnění a zažívání FORTE.

 

VitaPro Odvodnění a zažívání FORTE napomáhá nastavit hospodaření vody v těle a doplnit důležité látky, které tělo běžně ztrácí společně s vodou při psychickém nebo fyzickém vypětí. Stačí dvě kapsle ráno na lačno a první krok k lepšímu já v zrcadle je tady.

Žít naplno je snadné, když máme chuť a snahu. Navíc máme po ruce pomocníky, kteří nám na cestě pomohou. VitaPro nám neslibuje zázraky hubnutí na počkání, ale je tu s námi, aby se nám na cestě za krásou a vitalitou šlo lehčeji.